ШАБАЦ СПРЕМИО ПРОЈЕКТЕ ЗА ВОДУ И КАНАЛИЗАЦИЈУ ВРЕДНОСТИ 6 МИЛИОНА ЕВРА

На данашњој конференцији за новинаре сазваној поводом изјаве председника Србије да ће држава да обезбеди три милијарде евра за ширење водоводне и канализационе мреже,о детаљима пројеката говорила је Даниела Ловрин Гавриловић, директорка ЈКП „Водовод Шабац”. Наводећи да је политика града и политика предузећа којим руководи да свако домаћинство у селу добије и воду и канализацију, истакла је да је само прошле године у изградњу водоводне и канализационе мреже уложено 40 милиона динара, а ове године планирано је 90 милиона динара.
- До краја године могли бисмо да реализујемо 100 милиона динара за изградњу канализационе мреже у Поцерском Причиновићу и Мајуру – блок улица Краља Петра Првог (четири километра мреже, вредност инвестије око 70 милиона) и блок улица Табановачки пут (три километра мреже, вредност инвестиције 30 милиона). Одмах смо спремни и за изградњу друге фазе на постројењу за пречишћавање отпадних вода, линије муља. Потребно је 2,5 милиона евра, имамо пројекат и сутра можемо да распишемо тендер, рекла је Даниела Ловрин Гаврлиовић и истакла да ће Јевремовац добити канализацију а реч је о посебној технологији која до сада није примењивана у Србији – вакумској канализацији. 
Вредност овог еколошког пројекта је 1,5 милиона евра и ако добијемо средства од државе које обећава председник, могли бисмо за месец дана да распишемо тендер и кренемо у реализацију пројекта, навела је директорка Водовода
Она је нагласила да је поред пречишћавања и одвођења отпадних вода једнако важно и водоснабдевање, а циљ је не само нова мрежа већ и реконструкција постојеће. Пројекти чија је вредност милион и по евра биће завршени до краја године.

- Дакле, уколико је председник расположен да да средства, има где да уложи. Наш град и наше предузеће су спремни, до краја године можемо да распишемо тендере и изаберемо извођаче радова за око шест милиона евра, поручила је Даниела Ловрин Гавриловић.

Подели ову вест